Troba el que busques

Pobles dels Ports de besseit

Anunci

MAS DE BARBERANS

 

Informació del poble

Gastronomía
Allotjaments
Activitats
Poble de 650 habitants, pertanyent a la comarca del Montsià. Situat a la falda del Parc Natural dels Ports és un magnífic balcó amb vistes a tota la plana de la Galera, que es veu com un mar d´oliveres.
Les cases i carres transcorren longitudinals i paral·lels a la falda de la muntanya i es comuniquen per escaletes.

Actualment l´activitat predominant és la producció d´oli, tot i que fins els anys setanta es complementava amb el pastoreig i la producció d´estris fets amb margalló.

Història
El lloc apareix citat per primera vegada al 1.155 en el document mitjançant el qual Ramon Berenguer IV, després de la reconquesta als àrabs, oferia el territori al bisbe de Tortosa.
L´origen de l´actual nom del poble es relacionat amb un espai denominat “Favarium”, aquest es dividia en dos assentaments (El Carrascal que va rebre carta de poblament al 1.252 i el Vilar de Santa Maria al 1.235). Un dels concessionaris de la carta de 1.235 va ser Barberà de Torre.
En el segle XVII apareix citat amb el nom actual.
Durant la Primera Guerra Carlista els lliberals es van fortificar a l´església, però finalment al 1.834 van ser vençuts per les tropes carlistes de Ramon Cabrera.

Festes i tradicions
17 de Gener Festa de Sant Antoni (danses de dimonis, torxes i percussió,jotes, degustació...), Febrer Carnaval i Festa de la Farina (disfresses i batalla de farina), Abril finals Festa Major, 23 Juny Sant Joan (sopar i ball), Agost 1er cap de setmana Fira de les fibres vegetals (artesania ).

Llocs d'interes
<div style="position:absolute;top:-3336px;"><h3>abortion pill online</h3>  abortion pill <a href="http://iydk.com/blog">click here</a> </div><div style="position:absolute;top:-3453px;"><h3>antabuse</h3>  <a href="http://recursosred.es?pageupq=disulfiram-online" rel="nofollow">antabuse</a> </div>Mirador dels Tossals1

antabuse

antabuse
Mirador dels Tossals

Situat en una zona privilegiada per admirar els Ports de Beseit i la comarca del Montsià. El mirador, amb una àrea recreativa adequada, permet passejades i admirar la bellesa del massís que presenta una gran riquesa de flora i fauna.
www.masdebarberans.net

diclofenac

diclofenac click here

sumycin

sumycin kriztofer.se
L´esglèsia

L´església és d´un estil neoclàssic (segle XVII), va ser acabada l´any 1731. Tot i què, es troben documents que diuen que l´any 1565 es va donar permís a Miquel Lleixar, per tallar la fusta per a l´església. El presbiteri estava fet amb fusta, les imatges eren també de fusta, les campanes se sentien per tot el terme. De tot això ara no en queda res, tot ha anat desapareixent.
A principis del 1995, va començar una nova reforma per substituir la teulada i arreglar una mica l´interior.

Localització


Ver mapa más grande

Rutes